ART FOR PEACE - MEGNYITÓ

2023.02.07

Art for Peace kiállítás megnyitó - élménybeszámoló
Február 4-én végre eljött a nap, melyet a Fine Arts Capital művészeivel együtt izgatottan vártunk! Megnyílt az Art for Peace kiállításunk.
Csillogó szemek, egymást támogató légkör, művészi elhivatottság, szeretet és nemes célok. Talán ezekkel a szavakkal tudnám a legjobban jellemezni azt az atmoszférát, ami az egész ünnepséget áthatotta.
Nagyon sokan jöttek el, ami önmagában is fantasztikus. A Golden Duck Galéria vezetője, Catherine Váradi és a Fine Arts Capital elnöke, Dávid Norbert nyitó beszédében csodálatosan megfogta az Art for Peace létrejöttének lényegét:gyűlölködés helyett a szeretet, pusztítás helyett az építő szándék, elkülönés helyett az összefogás mellett tettük le a voksunkat.
A tárlat anyagát azokból a festményekből válogattunk össze, melyek az elmúlt pár év vérzivatos időszakában születtek; dacolva a tényekkel, fókuszálva a teremtésre, az alkotás örömére és az adni vágyásra.
A délelőtt és kora délután építő beszélgetésekkel, az alkotások előtti elmélyült szemlélődéssel telt. Hálásak vagyunk a számtalan pozitív visszajelzésért, a támogatói adományokért.
A kiállítás nem csak az összefogás kezdeményezése, hanem teljesen egyedülálló installációs jellege miatt is minden eddigitől eltérő, különleges tárlat.Egész februárban ingyenesen látogatható a Golden Duck Galériában (Ráday utca 31/a., 1092 Budapest).
A kiállításon minden egyes művész alkotásából készült, egyedi gyártású, limitált szériás művészeti póló is szerepel. Ezek megvásárlásával nem csak a művészek és az egyesület munkáját, hanem a Kathleen E. Dubs Alapítvány munkáját is támogathatod, s ezáltal lehetőséget adhatsz tehetséges, ám hátrányos helyzetben lévő fiataloknak arra, hogy főiskolai, egyetemi tanulmányokat folytassanak.
Bővebben ezen az oldalon tudsz olvasni az Art for Peace kiállításunk céljairól és a kivételes kollekcióról:

KIÁLLÍTÓ MŰVÉSZEK

Balog Béla

Tenkes Brigitta

Chaterine Váradi

Markó-Rádler Elvira

Dávid Ervin

Koreny Ildikó

Cuci János

Gasztonyi Kálmán

Szakter Judit

Nagy Kálmán

Szabó Kata

Lőrincz Krisztina

Lampert László

Dr. Székely László

Németh Melinda

Baka Nóra

Dávid Norbert

Ruth Schmidt

Terdik Szilvia

Leszkoven Tamás

Hadar Tímea

Gyimesi Zsuzsa

Benkő Ramóna