MEGKÉRDŐJELEZHETETLEN LÉTEZÉSEM 

MARKÓ-RÁDLER ELVÍRA kiállítása a TITOK GALÉRIÁBAN

Elvira festményei láttán az első elképedésből felocsudva mély lélegzetet vesz az ember. Úgy keresi szavakat, ahogy a felszínre bukkanva és a mélységi mámort legyőzve színültig akarjuk tölteni tüdőnket levegővel. A téma és a megfogalmazás mélysége beszippantja a látogatót. Mint egy elemi erővel magához húzó örvény, ami ellen nincs értelme küzdeni, hiszen nem létezik az-az emberi erőfeszítés ami el tudna szakadni a természet törvényeitől. Az ember egyedül a kifejezésben lelhet szabadságot és mindent legyőző akaratot, amely a képekben ölt testet egymás után. Elvira és művészete, nem csak a felszínre tört, hanem átlényegítette az akaratot képekké és formába öntötte annak minden belső feszültségét és élni akarását. Egyszerre számol le a múlt nehézségeivel és ad magának új reményt a bátorság kinyilatkoztatására. Nem a tetszést keresi, hanem teljes mellszélességgel felvállalja Önmagát. A legszebb és legtöbb, amit művészként és emberként tehetünk.

Már nem csak egy búvárharangból hallható a hangja, aminek tisztaságát mindig elfolytja a víz tömege, hanem a felszínre jutás erejét látjuk és érezzük abban a pillanatban, amikor az élet átveszi a hatalmat az elmúlás fölött. A megkönnyebbülés határtalan – és a kitartás megmásíthatatlan energiája robban be a képeken a néző tudatába. Nem kellenek címek és történetek. A művész mindent megmutat a maga naturalista pőreségében és átlényegülésében. A változás megtörténik. A változás megtörtént. - a szemünk láttára. A pillangó kiszakadt az őt körülvevő szűkre szabott bábból és megkezdte szemet gyönyörködtető repülését egy új világ felé, ahol már a levegő az úr.      

UTAZÓK - PASSENGERS

UTAZÓK - KAMARAKIÁLLÍTÁS

FLY ME / Tenkes Brigitta kiállítása

FLY ME

FLY ME - TENKES BRIGITTA KIÁLLÍTÁSA - "A festés egy izgalmas felfedezés, amely során a kép az alkotás ideje alatt magától formálódik és egy teljesen ismeretlen végeredmény jön létre. A célom az, hogy aki ezzel dekorálja az irodája, lakása örömet találjon benne. Azért választottam az absztrakt technikát, mert így mindenkinek teljesen mást mond a kép. Számomra az a legfontosabb, hogy jó érzéssel tekintsen minden alkalommal tulajdonosa a képre, harmonikus élményt nyújtson számára." - Fotográfusként épp egy ilyen alkotói periódusba érkeztem, amiben a színes fotográfiai absztrakcióval kísérletezem; így fokozott érdeklődéssel tekintettem meg Tenkes Brigitta kiállítását, ami Budán, a Residence 2 Irodaház földszintjén nyílt meg december 5-én, 18 órai kezdettel. - Vászonra festett, akril technikával készült képeket láthatunk itt - Letisztult absztrakt látványvilágokat, melyben a formák egyfajta flow hatás alatt hömpölyögnek. Sokkal inkább áramlat-szerű puha dinamika ez a fajta absztrakció, mint az általánosabb értelemben absztrakt, geometrikus látványvilágok. A művésznő - saját bevallása szerint is - azért választotta az absztrakt technikát festészeti önkifejezési útként, mert így tud kiteljesedni az az érzelmi és szellemi mondanivaló ami mindenkinek mást, és mégis személyeset jelenthet. Művészetének célja az, hogy aki ezekkel a festményekkel szépíti otthonát, irodája falait, lakókörnyezetét, - örömét lelje az alkotásokban, inspirálódjon általuk és harmonikus légkört teremtsen velük. / Sánta Balázs - fotográfus

A kiállítást megnyitotta: Lorán Barnabás Támogató: 

Breiteinbach Borászat - Kiss János 

https://abstractive.hu/

https://www.monarchiaborok.hu/.../breitenbach-boraszat...

BEGINNINGS / GOLDEN DUCK


A Fine Arts Capital Művészeti Egyesület - BEGINNINGS / KEZDETEK - című kiállítása nyílt Budapesten, a Ráday utcai GOLDEN DUCK Galériában. A nagy érdeklődés övezte megnyitó, szinte SHOW jelleggel mutatta be a 19 kiállító művészt és alkotásaikat. A több mint 150 vendég zsúfolásig megtöltötte a galéria kiállítótermét. Érkeztek vendégek Ausztriából, Oroszországból, Hollandiából, az Egyesült Királyságból és még az USA - ból is. Öröm volt látni és megtapasztalni a művészet szerelmeseinek érdeklődését és a kiállítók sikerét. Váradi Katerina ( a galéria tulajdonosa és házigazdája ) szakmai elhivatottsága, életvidám személyisége és profizmusa, folyamatos kapcsolatot jelentett, művészek és vendégek között. Majoros Árpád gondolatszobrász, személyes és csokorba szedett míves gondolatai minden művész számára ajándékként szerepeltek az alkotások mellett, ezzel is segítve a képek tartalmának mélyebb megértését. Nagy Kálmán nem csak a vásznon mutatta meg ihletett alkotásait, hanem gitárjátékával is megörvendeztette a közönséget. Fiatal táncművészek mozgásában is gyönyörködhettünk. Balett és néptánc: "Öröm" tánc stúdió tagjai Murueva Alexandra és Jurevich Darya, koreográfus: Vdovicseva Tatjana A program végén két fiatal zenész lépett fel - Gulyás Máté @mateglys és Veréb Anna @vereb.anna19 . A kiváló fotókat Váradi Alexander készítette - melyeket most meg is osztunk az egyesület honlapján is.

Kiállító művészek: Koreny Ildikó, Lampert Lászó, Dávid Ervin, Tenkes Brigitta, Püspök Anita, Hadar Tímea, Nagy Kálmán, Dr Boda Szilvia, Lőrinc Krisztina, Markó - Rádler Elvira, Szakter Judit, Terdik Szilvia, Horváth Bence - CIÉ, Mihály Bernadett - FOTELOM, Váradi Katerina - GOLDEN DUCK, Gyimesi Zsuzsa, Baka Nóra, Bors Györgyi, Gasztonyi Kálmán, Balog Béla, Dávid Norbert - Dávid Galéria

A kiállítás: 2022 november 28. - ig volt látogatható a GOLDEN DUCK Galéria nyitvatartási idejében: 14h - 19h ig. HUMAN GOLD 

THORESBY PARK - UK 

Magyar Művészek részvételével - Human Gold - Egyetemes Emberi Értékeink - címmel nyílt kiállítás, a THORESBY GALÉRIÁBAN az Egyesült Királyságban.

The Courtyard, Thoresby ParkNewark, NG22 9EP 2022 Február 28-tól Április 3-ig

A THORESBY GALÉRIA immár második alkalommal hívta meg rendezvényei sorába a kiállítás tematikáját. Ebben az évben 11 magyar művész összesen 33 alkotása szerepel a kiállításon. Az alkotások kiérlelt művészi elhivatottságról tesznek tanúbizonyságot. A kiállításon szereplő művészek a téma - mely igen aktuális korunkban - elkötelezettjeiként, magas művészi szinten fogalmazták meg mondanivalójukat. Minden művésznek ezúton is gratulálunk az igazán színvonalas és változatos alkotások bemutatásáért. Figurális festmények ugyanúgy megtalálhatók a tárlaton, mint természeti ábrázolások és absztrakt alkotások. A Thoresby Park évtizedek óta ad otthont kulturális rendezvényeknek és közösségi, családi összejöveteleknek. Az egy hónapig látható Human Gold kiállítás, színvonalas eseménye a park rendezvényeinek sorában. A szervezésben köszönetet mondunk nem csak a Thoresby Park munkatársainak, hanem Crowdy Tímeának, a Hungarian Europian Artist vezetőjének, a Jancsó Art Galériának és a Fine Arts Capital Művészeti egyesületnek is.

https://whatsonatthoresby.co.uk/

https://heartist.uk/

https://jancsoartgallery.com/index.php/hu/

Walking with Artist

through land and see

SUSSEX ART FAIR 2021


KING HOUSE SEASONS

Dávid festmények a KING HOUSE tárlatán 


KAPCSOLAT 

GYŐRFI ANDRÁS KIÁLLÍTÁSA AZ ART CAFE - ban 


ZEUS / ART CAFE BUDAPEST BODIS OXÁNA kiállítása


HUMAN GOLD 

HUMAN GOLD / Southwell Minster 


HUMAN GOLD CREATIVE 

HUMAN GOLD / TOLNA 


SUSSEX ART FAIR 2019


 BIRMINGHAM kiállítás / UK 

DIRECT ART ACTION UK


FORMS LIGHTS COLOURS / UK  


ARTISTS' EYES HUNGARY 2019 

MAGYAR TÁJAK / Thoresby Gallery UK


ARTISTS' EYES HUNGARY 2019 CREATIVE 


FORMS LIGHTS COLOURS / UKStill life from the KITCHEN / 2019


ART FAIR EAST 2019


ART is ART 2019


ANTIK & ART BUDAPEST 


PICARD és PILOT karácsonyi kiállítás