Hírek és Események

Egyesületünk életében és munkájában számos esemény zajlik. Kiállításokat szervezünk, magazint szerkesztünk és adunk ki, segítjük és folyamatosan inspiráljuk művészeinket. 


" Sziasztok! Szeretném veletek megosztani az élményeim! Fogadjátok nagy nagy szeretettel, TATE MODERN." Leszkoven Tamás - képes élménybeszámolója. I.

" Jó érzés volt értesülni róla, hogy 38.000 pályaműből, a "Magyarország 365" fotópályázat keretében az alábbi két képemet beválasztották a 365 fotót bemutató 2022-es évkönyvbe, "Épített örökségeink" kategóriában. " Sánta Balázs fotóművész

Szabó Sipos Barnabás művészete most nem a szavak erejével szól hozzánk hanem a színek nyelvén. Festészetében a pillanat és az emberi történet ugyanúgy jelen van mint a színek hatásának és erejének tanulmányozása a lélek változásaira. Kifinomultan ragadja meg a pillanat illanó reflexióit és a mélyebb emberi érzelmek szellemiségének attitűdjét....

HEILNWEIN 75

2023.03.21

Nagyon izgalmas kiállításról szeretnénk hírt adni. Gottfried Helnwein kiállítás nyílik Bécsben az Albertinában. A dátum: 2023. Október 25. A művész 75 éves lesz októberben és ennek tiszteletére lesz egy nagyszabású kiállítás, mely az utolsó két évtized munkáiból láthatunk műveket. Szerintem fantasztikus lesz. Egyesületi tagokkal kirándulást...

Dr Székely László, Egyik szemem sír a másik nevet című kiállításahoz kapcsolódó katalógus részben gyűjti össze a művész alkotásait. Az egyedi technikával készült alkotások igazi ritkaságok a kortárs képzőművészetben.

Örömmel ajánljuk minden kedves művészetkedvelő figyelmébe Gyimesi Zsuzsa újonnan elkészült weboldalát és alkotásait. A művésznő tagja lett az angliai székhelyű Visual Artists Association ( VAA ) művészeti egyesületnek is.

Cuci Kovács János kiállításának apropóján a szervezővel, Zalatnai (Palcsó) Brigitta újságíróval beszélgetnek a Life Tv reggeli műsorában. A művészet mint önkifejezés, önmegvalósítás - és öngyógyítás. Inspiratív gondolatok a művészet elfogadásáról, szabadságáról és létéről a mindennapi életben.

2023 április 16 és 22. között tartják meg Londonban a VO Curations galériájában, a Tebbs Art Prize 2023 döntőseinek kiállítását, A szintén londoni székhelyű Tebbs Galéria pályázatára, több mint ezer művész jelentkezett a világ minden tájáról. Közülük választotta ki a szakzsűri a 11 döntőst, köztük Balog Bélát Magyarországról.

MET GALÉRIA

2023.03.05

Kedves csoporttagok! Hihetetlen nagy örömmel tudatom, hogy a NEMZETKÖZI MAIL ART TRIENNÉLÉN az én munkáimat is megcsodálhatjátok. Mindenkit nagy-nagy szeretettel hívok a kiállítás megnyitójára, március 7-re, 18 órára. Többet szeretnél megtudni? Katt a részletekért! https://www.facebook.com/mailarttriennale...

A hongkongi BROUHAHAART Galéria, amely 3D virtuális kiállításokra és kurátori virtuális galériákra specializálódott, idén Balog Béla zentai születésű (1970), Budapesten élő és alkotó képzőművésznek ítélte oda az év képzőművésze elismerést, amely a többi között magába foglalja azt is, hogy a Galéria megrendezi a jutalmazott egyéni virtuális...

Fiatal festőművésznő, Balogh Kovács Viktória - SZINERGIA című kiállítására invitálja a művészetszertő közönséget a BAKOVI ART GALLERY. Absztrakt és figurális alkotások - egy újabb izgalmas bemutatójára kerül sor a D18 Cafe - ban. Szeretettel várunk!

Egy kiállítás gondolata abból is fakadhat, amikor emberek, művészek megtalálják azt a közös hangot, azt a frekvenciát amiben együtt tudnak dolgozni és inspirálódni. Ez egy olyan kegyelmi állapot, ami feltölti és előre viszi az embert, az alkotásba táplált hitét és szenvedélyét. Ezt " pillanatot " ragadja meg a kiállítás gondolata és tematikája.