Hírek és Események

Egyesületünk életében és munkájában számos esemény zajlik. Kiállításokat szervezünk, magazint szerkesztünk és adunk ki, segítjük és folyamatosan inspiráljuk művészeinket. 


2021.09.17

Bors Györgyi és Gasztonyi Kálmán festőművészek kiállítására invitálunk minden kedves érdeklődőt, műgyűjtőt és alkotót.

Ismét egy újabb megmérettetés. LONDON NEW ARTIST FAIR. - 2021

Bors Györgyi festménye a legjobbak közé került a London-i Artist of The Year Online Interactive Exhibition versenyben.

Margin B. Alexander amerikai zeneszerző online koncertjén több más festőművésszel egyetemben Dávid Norbert alkotásai, a ZEN és az ÖRÖK TAVASZ című festmények ihletésére komponált darabok is bemutatásra kerültek. A zene és a művészi összefogás kontinenseket ível át, ami ilyen kezdeményezésekben is megmutatja erejét és létjogosultságát.

Székely László, Változó Világ című olajfestménye, hosszas válogatás után - sikeresen szerepel a D31 Art Gallery (The home for artists in Doncaster UK.) - online kiállításán. Gratulálunk!

A terraformálás ötlete már 1942 óta jelen van a sci-fi irodalomban. Mai szemmel tehát már nem új keletű maga az elnevezés, miszerint egy bolygó környezete kellő óvatossággal átalakítható és a Földhöz hasonló bioszféra hozható létre más bolygókon. A művészet nyelvére lefordítva, alkotásokkal úgy alakítani a környezetünket itt a Földön, hogy...

Végre megtört a járvány okozta mozdulatlanság. Egyesületünk és a külföldi partnerünk szervezésében részt vettünk az első művészeti vásáron Angliában. Minden művésznek készült egy kis bemutatkozó kreatív melyről az érdeklődők jobban megismerhették az alkotókat.

A historizáló, klasszicista stílustól a plein air tájképeken át az impresszív zsánerképekig és a fauvista irányzatokig a magyar festőművészet legszebb korszakaiból hozott alkotásokat a Halász-kastélyba a szegedi Móra Ferenc Múzeum. A merítés páratlan: Munkácsy, Aba-Novák, Mednyányszky, Czóbel Béla és még sokan mások teszik a szombaton nyílt...