AZ ÉN TRANSZPLANTÁCIÓM / Gulyás-Németh Georgina

2023.09.25

Ismét egy kivételes gyógyulás története, rövid életrajzba sűrítve, a művészetet és az alkotást hívva segítségül. Érzésekből és gondolatokból fakadó alkotási vágy, ami kis patakként indulva mára betölti Gulyás - Német Georgina teljes életét és mindennapjait. A vonal amely megragadja nem csak a képzeletet, hanem az önkifejezés esztétikáját is - arról tanúskodik, hogy ez az alkotói áramlat tiszta dinamikával újra és újra megeleveníti a legfontosabb emberi érzést, a szeretetet.    

" Szégyellem magam kicsit, 2013-ban egy életmentő műtétem volt Afrikából hazatérve Londonban, csodával határos módon kaptam új májat. Ez akkor 23 évesen teljesen tönkretett anyagilag, illetve a gyógyszerek miatt bizonyos értelemben újra kellett tanulnom rajzolni és festeni, mert ki kellett találnom új módszert amivel tudom kezelni alkotás közben a kézremegésem.. Ebből kifolyólag, és ezért írtam az elején a felmerülő szégyenérzetet, mert mostanra értem el oda, hogy ne csak megrendelésről megrendelésre szálljak az anyagi biztonságot szem előtt tartva, hanem tavaly novemberben "művésznevemen" (DirectSketch) céget alapítsak és elkezdhessek pályázni, alkotni ami elmondhatatlanul boldoggá tesz.

Gulyás-Németh Georgina vagyok, 1990-ben születtem Csornán. Röviden már 10 éves korom óta alkotok, akkor még cukiságnak tartották a felnőttek és 50-100 forintért "vásároltak" házon belül rajzaimat. A középiskolában tanári engedéllyel jártam ki időnként falakat festeni, folyamatosan alkottam. Már egészen fiatalon a figuratív világ érdekelt a művészetben leginkább, elmondhatatlanul sok portrét rajzoltam, most is beleremegek amikor a portrékon, első sorban a szemeken át érzéseket és a lélek darabkáit adhatom át vagy fogalmazhatom meg ecsettel, ceruzával. Ettől függetlenül szeretek más stílusokat is kipróbálni, jelenleg az absztrakt festészetet ízlelgetem.  

Tanulmányaimat a Győri Tánc és Képzőművészeti iskolában kezdtem meg, ám 2 év után iskolát váltottam személyes okok végett. Egy csornai középiskolában fejeztem be az iskolai éveket ahol pedagógiát és pszichológiát tanultam. Ezután azonnal munkába álltam, portréztam, falakat festettem és alkottam. Digitálisan is rajzolok.

Tavasz óta festegetek vászonra is tudatosabban, a szűk határidők miatt akrillal festek elsősorban, de több képem is készülőben van olaj technikával.

Ami lenyűgöz, az a fény-árnyék játék a képeken, szeretem a kontrasztokat nem csak látványvilágban, hanem tematikailag is. Amatőr szinten fotózom, igyekszem a munkáimat a saját fotóim alapján elkészíteni, ha van rá lehetőségem. Ha ez nem megoldható, akkor több referencia kép alapján alkotok újat.