COLORS & SHAPES

2022.04.06

Váradi Katerina pasztell triptichonnal vett részt a COLORS & SHAPES tárlaton. 

FEAR AND HOPE

Triptych by Catherine Varadi, Hungary.

Soft pastel, paper.Each artwork is 55x75 cm.

Does the world around us exist in reality or is it just a digital image we believe in? If the latter is true, does it matter at all? Or the digital image we all see becomes a reality after we start to believe it is true?In the beginning of COVID ERA, we all thought Covid is the fear itself. The social media, the telecommunication and internet universe itself made it tremendous, dangerous and lethal.So, it really WAS lethal. Was our fear or the virus itself primary? To answer this is as easy as to understand what came first, the chicken or the egg. Thus, the problem seems unsolvable.The implications of our total immersion in MetaVerse are to be explored properly in the next decades. But artists can afford being prophets without tampering with numbers.The FEAR AND HOPE is such a prophecy. Created in the very beginning of 2020, when panic came as a hurricane, it shows the rise and fall of the biggest fear of the first quarter of the XIX. century.

I have absolute faith in the energies we send to the Net. We receive the results that are created by our words and thoughts. FEAR or HOPE - we chose ourselves. And the MetaVerse is listening to us. 

FÉLELEM ÉS REMÉNY 

Váradi Katalin triptichonja, Magyarország. 

Puha pasztell, papír.Minden alkotás 55x75 cm. 

A minket körülvevő világ a valóságban létezik, vagy ez csak egy digitális kép, amiben hiszünk? Ha ez utóbbi igaz, számít ez egyáltalán? Vagy a digitális kép, amely mindannyian valósággá válik, miután elkezdjük azt hinni, hogy igaz? A COVID ERA kezdetén mindannyian azt hittük, hogy a Covid maga a félelem. Maga a közösségi média, a telekommunikációs és internetes univerzum tette óriásivá, veszélyessé és halálossá. Szóval tényleg halálos VOLT. A félelmünk vagy maga a vírus volt az elsődleges? Erre olyan egyszerű válaszolni, mint megérteni, mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás. Így a probléma megoldhatatlannak tűnik. A MetaVerse-ben való teljes elmerülésünk következményeit a következő évtizedekben kell megfelelően feltárni. De a művészek megengedhetik maguknak, hogy próféták legyenek anélkül, hogy a számokkal manipulálnának. A FÉLELEM ÉS REMÉNY egy ilyen prófécia. 2020 legelején készült, amikor a pánik hurrikánként jött, és a tizenkilencedik első negyedévének legnagyobb félelmének felemelkedését és bukását mutatja be. század. Teljesen hiszek azokban az energiákban, amelyeket a Netre küldünk. Azt az eredményt kapjuk, amelyet szavaink és gondolataink hoznak létre. FÉLELEM vagy REMÉNY - mi magunk választottuk. A MetaVerse pedig hallgat minket.