GÖRÖG - Osztott TÉR

2020.10.29

Az áthatások dinamikája és a tér újraértelmezett felosztása - Görög László képzőművészetének esszenciája. A gépészmérnök- műgyűjtőből, önmagát festőművésszé fejlesztő Görög - ritka színfoltja a hazai konstruktivista kortárs művészek érájának. 

Görög László

rövid önéletrajz

1971.07.14.-én születtem Budapesten.

Tel.:06 209292297

email: gorog.laszlo@gmail.com

facebook: Verebélyi Diána & Görög László

Gyermekkorom jellemző játéka, szórakoztató elfoglaltsága volt a rajz, mindenhol és mindenhová mottó alapján. Általában a geometrikus téma vonzott,a rajzok szerkezeteket és belső részleteket ábrázoltak. Ez meg is határozta későbbi tanulmányaimat: gépész-mérnök-műszaki képzésben tanultam tovább, ahol is alaposabban elmélyülhettem a műszaki ábrázolás illetve a terek, szerkezetek felépítése témakörben.

A komolyabb ismerkedés és találkozás a művészettel nem sokat váratott magára."25-40 éves korom között kortárs műgyűjtőként kezdtem el tevékenykedni. Elsősorban a Szentendrei, illetve a Szentendréhez köthető XX.-ik századi festők voltak a kedvenc alkotóim az Ő munkáikból alapoztam meg saját gyűjteményemet.

Viszonylag későn: 40 éves koromban kezdtem el festeni, képeket alkotni. Ez az elmúlt 5 évben erősödött fel,a hobbiból komoly és állandó szenvedély lett. Ebben nagy segítségem és támogatóm volt Verebélyi Diána festőművész, akinek első közös kiállításomat és közös munkáinkat köszönhetem.

Azóta nagy számban vettem részt hazai és külföldi kiállításokon. Munkáimat jó néhány helyen kiállították büszkeségemre Rómában is. Köztéri munkáink láthatóak Budapesten is.

Képeim konstruktívak, illetve szimbolikusak is, főleg az újabbak. Folyamatosan alkotok, az év minden szakaszában. Ez számomra már szenvedéllyé vált. Pár év alatt sikerült bekerülnöm az előkelő Szentendrei kortárs alkotók körébe. Ha kiállítás van, hívnak, képeimnek helyet adtak kortárs közösségükben. 

Fogadják szeretettel őket.