HADAR - Éljenek a képeim!

2020.10.06

Hadar Tímea  a Munkács melletti Csongoron született 1975-ben. Első szakmája, vagy inkább hivatása, tanító. A Munkácsi Tanítóképző fontos állomása életének. Szeretete a rajz, a festészet és egyéb kézműves alkotómunka iránt itt gyökerezik. 2007-ben képzőművész-tanár diplomát szerez a Kárpátmelléki Nemzeti Egyetem művészeti karán.
Ezután kezdi magát próbálgatni a festészetben. 2015 óta családjával Magyarországon él. Még ez év márciusától egy Pest melletti alapfokú művészeti iskolában tanít festészetet és grafikát. 2018 júliusában alkalmazott grafikusi képesítést szerez. Élvezi a számítógép adta kreatív lehetőségeket és annak felfedezését. Az elmúlt években több alkotótábor rendszeres résztvevője, itthon és külföldön.
Több csoportos és néhány egyéni kiállításon szerepeltek már munkái. (Munkács, Hévíz, Gyömrő, Monor, Tata, Veszprém, Budapest, Nottingham)

"Leginkább élményeimet festem meg: újonnan felfedezett tájakat, amelyek előtt alkotásaimmal hódolok. Szeretem érzékeltetni a hangulatot, az érzést, ami a témához köt....néha az érzés maga a téma, amelyet szeretnék megjeleníteni. Ez egy újabb kihívás is számomra: láthatóvá tenni a láthatatlant. Olyan képeket alkotni, amelyek által elvontan közvetítem gondolataimat a néző felé. Bármilyen témáról van is szó, fő célom, hogy képeim éljenek, és magukban hordozzák érzéseimet. Aki nyitott szívvel tekint rájuk, engem lát meg bennük!"