Katalógus Bemutató - Évértékelő

2024.03.04

Fine Arts Capital 2022-2024

Művészi egyesületünk az elmúlt 1.5 évben folyamatos fejlődött. A tagság gyarapodása mellett (immár közel 50 fő), kiállítások, publikációk és sikeres képzőművészeti pályázat gazdagította programjait.

2022 novemberében a Golden Duck Galériában lett megtartva az első egyesületi kiállításunk, Beginnings (kezdetek) címmel, ahol nagy érdeklődés mellett, sikeresen mutakozott be a Fine Arts Capital tagsága a szakmai nagyközönségnek.

Ezt követően a Golden Duck Galériával közösen szerveztük meg az Art for Peace c. kiállítást.

2023 áprilisában indult el új művészi kezdeményezésünk a Művészeti Katalógusunk. E katalógus lényege, hogy minden évben egyszer bemutassa tagjaink művészi pályáját, sikereit, kiállításait, publikációit. A nagyközönség megismerheti tagságunk széleskörű tevékenységét, itthon és külföldön egyaránt.

2023-ban írtuk ki első nyílt képzőművészeti pályázatunkat: Basquiat nyomában, amely hangos szakmai sikert aratott a Dávid Galériában megnyitott kiállításon, 2024 januárjában.

Idén új pályázatot írunk ki és szeretnénk ezt is a Katalógushoz hasonlóan hagyománnyá tenni.

A Fine Arts Capital az elmúlt években 13 ArtsCap Magazint adott ki, amely folyamatosan bemutatja művészeinket, valamint rendezvényeinket. Emelett szakmai cikkeket közöl a vizuális művészet világából.

Idén nagy lépésre szántuk el magunkat, mivel a magazint a jövőben angol nyelven jelentetjük meg és nemzetközi terjesztést kap. Ezzel sokkal nagyobb piac és közönség felé nyitunk.

2023 őszétől a Fine Arts Capital mögött infrastruktúrálisan is hangsúlyosan megjelent a Dávid Galéria. Tulajdonosa, Dávid Norbert egyben a Fine Arts Capital Egyesület alapítója és elnöke.

A Dávid Galéria 2023 őszétől nagyszabású fejlesztéseket indított. Ennek eredményeképp ma már több mint 230 m2 kiállítási terület áll rendelkezésre. Idén megnyílt az alagsori kiállítói tér, amely az év folyamán folyamatosan kiállításoknak ad helyet.

A Dávid Galéria 2023 elejétől szervez önállóan csoportos és egyéni kiállításokat, ahol olyan neves művészek jelentek meg mint: Csernik Kornél, Benes József, Petrik Pál, Maurits Ferenc, vagy Prokop Igor Eugén.

2024-ben több nemzetközileg is nagyon ismert művész állít ki a galériában.

Az idei Karnevál Katalógusunkban 29 művész jelenik meg. Számos hazai és nemzetközi díj, ismert galériákban, múzeumokban való kiállítások, valamint nagy példányszámú művészeti kiadványokban való publikálás gazdagítja a katalógus oldalait.

Van okunk büszkéknek lenni!