Kónya Éva kiállítása a Wellbi egészségcentrumban

2024.03.12

A művészet, az egészség megőrzésében és fenntartásában is fontos szerepet játszik. Nem csak fizikai, hanem mentális egészségünket is megőrizhetjük, ha nyitottak vagyunk azokra a rezgésekre, amelyek a művészet által kerülnek közel hozzánk. Kónya Éva festőművész alkotásai a Wellbi Egészségcentrumban, egy különleges nap alkalmával az arra nyitott és befogadó közönség számára is elérhetővé váltak.  


Kónya Éva, éterien színes és spirituális művészetével és személyiségével mélyebb, személyes utazásra invitálja a nézőt ahol a belső világ szépsége és a kozmikus harmónia találkozik. Műveiben az absztrakt és a figuratív elemek ötvözetével dialógust teremt túl a kortárs művészeti mozgalmakon a művészettörténet nagy alakjaihoz, mint például Wassily Kandinsky aki szintén a láthattalan harmóniák formába öntésére törekedett, vagy Mark Rothko aki az emberi érzelmek mélyrétegeit meditatív szines felületekkel ábrázolt. A magyar származású, nemzetközileg elismert művész, aki élete jelentős részét Hamburgban,- Németországban és Spanyolországban,- Mallorcán töltötte, most itthon gazdagítja a helyi művészeti életet Mallorcán alkotott mediterrán energiáktól duzzadó, ragyogó festményeivel amivel a fények és színek végtelen játékát és a kozmikus harmóniák energiáit örökíti meg. 

A "Cosmos Melodies" sorozata egyértelműen a kozmikus egység és az emberi tudatosság összekapcsolódásának vizuális megfogalmazása. A szabadon áramló festék összeolvad a dinamikus széles ecsetvonásokkal felvitt Zen formákkal. A festői kifejező eszközként használt egymásra festett iridescent és arany rovásírás es szimbólumok felsejlenek a csillogó epoxy gyanta rétegei mögül egy mélyebb kapcsolatot keresve a Végtelen Mindenség Egységével. A "Glamour Roses - a szerelem színárnyalatai" sorozatában nem a klasszikus virágábrázolás modern reinterpretációját láthatjuk, hanem a szerelem, szépség és a létezés témáját, amit a színek magas rezgésű spirituális esszenciájával közvetít Hollywood Regency stílusban megformálva, a nézőkön átáramló gyönyörködés által kapcsolva őket a forráshoz. Kónya Éva művészete a szépség, a bőség és az élvezet hordozója, célja, hogy festményei által növelje az emberek energiáját, és olyan lakótereket hozzon létre, ahol az emberek inspiráltan élhetik életüket. Alkotásait számos egyéni és csoportos nemzetközi kiállításon mutatták be Európában és Amerikában, és munkái többek között a HMH Art Gallery Mallorcán és az East West Fine Art Galleriesben, Naplesben, Floridában találhatóak.