PONGÓ JUDIT - ELMOZDULÁSOK 2.0 -  KIÁLLÍTÁS

2023.05.31

https://www.kulturliget.hu/kiallitas/elmozdulasok/2023-05-25

A Corvin Művészkör és
a Corvin Művelődési Ház – Erzsébetligeti Színház
szeretettel meghívja Önt, kedves családját és barátait 

ELMOZDULÁSOK c. kiállításom anyagában az emberi alakok, portrék, emberi lelkek kerülnek előtérbe, de a pillanatnyi érzelem megjelenítése csak kontrasztul szolgál a lelkek-, és az érzelmi állapotok mozgásának vásznon való megmutatásához.

Elmozdulások testben és szellemben. Nemcsak a test mozdulatai, mozgása, hanem portréimon a szellem fejlődése, érése, a kor előrehaladtával az arc vonásain, szemekben tükröződő változás, szellem, lélek vonásai mélyülnek. Minden mozgásban van, a pillanat megélése mélyén már haladunk is tovább….

A festészet világában is folyamatosan haladok, keresem lehetőségeimet a tanulásra, hogy belső világom változásait részletekben, színekben is, anyagban is meg tudjam mutatni. Gyakorlatias ember vagyok, alkotni szeretek. A festés segít magamat kifejezni, így találkozva azokkal az emberekkel, akiket szintén megérintenek a gondolataim és a művészetem.

Tanulás, gyakorlás közben azon dolgozom magamban, hogy összhangba hozzam képességeimet a tudással. Nagyon fontos, hogy tudatosan a fentről érkező, tiszta képeket jelenítsem meg. Tapasztalataimat beépítem a mindennapokba, s erre ösztönzöm az embereket is. A szavak mögötti érzések, a mélységek, a tudatosság és az élet eseményeinek megélésére biztatok.