SOÓS EDINA KIÁLLÍTÁSA

2023.10.03

Nagy szeretettel ajánljuk Soós Edina festőművész nemrég nyílt kiállítást a RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központ Kárpát u. 23. - ban. 

Megnyitó: 2023. szeptember 28., csütörtök 17.30

Soós Edina művészetében arra a kérdésre keresi a választ, hogy az érzelmek kiváltásán túl mennyire lehetséges gondolatokat is kifejezni absztrakt formában. Mennyit kell megmutatnia egy formából ahhoz, hogy felidézzen egy sejtést, intuitív gondolatot vagy bármiféle jelentést a befogadóban. Ebből következően alkotásaival a nonfiguratív és a figuratív ábrázolásmód határmezsgyéjén, az elrejtés és a felfedés között egyensúlyoz. Munkái a belső lelki, leginkább tudatalatti tartalmainak kivetítése és a saját egyedi gesztusrendszerének kombinációjából születnek.

Úgynevezett folyamat-vezérelt alkotási módszert követ, ahol nem a téma az elsődleges. Nagy szerepe van a spontaneitásnak, az anyag megismerésének és változatos használatának. "A formák intuitív módon alakulnak ki a vásznon, a tudatalattimból törnek elő. Az alkotási folyamat későbbi szakaszában persze már a tudatos formaalkotás is szerepet kap, leginkább az eredet, a kezdetek tematika köré tagozódnak a festményeim, legyen ez akár egy sejt, akár az emberi létforma vagy az univerzum születése" – vallja magáról a festő.

Soós Edinának ez lesz a hatodik egyéni kiállítása itthon, és számos hazai, valamint külföldi csoportos kiállításon is részt vett. Több nemzetközi kortárs művészeti pályázaton nyert díjakat: tavaly beválasztották a YICCA kortársművészeti verseny kiállítói közé, így egyedüli hazai művészként idén januárban Rómában állíthatta ki Wayout című alkotását. Legutóbb az 13. Itsliquid International Contemporary Art Contest első díját hozta el, ami egy éves kiállítási lehetőséggel járt Rómában, Velencében és Londonban.

Újabban a digitális alkotással is kísérletez, képeinek felhasználásával montázsokat készít, illetve a mesterséges intelligencia segítségével új dimenziót ad alkotásainak. A RaM-beli kiállításon számos képének digitális verziója is látható lesz.

További információ: https://www.edinarte.com

A részvétel díjtalan!

Információ: Kósa Gergely+36 70 492 0985, kosagergely@kult13.hu

Részletek

Esemény kategóriák:Diákoknak, Felnőtteknek, Kiállítás, Nyugdíjasoknak

Helyszín

RaM – Radnóti Miklós Művelődési KözpontKárpát u. 23.
Budapest, Budapest 1133 Magyarorszá