SZABÓ KATA - Olyan úton járok ...

2023.10.18

"Olyan úton járok…"

Arra törekszem, hogy a személyes élményanyagom kompozíciókban, anyagokhoz való kapcsolatokban dolgozzam fel, hogy így tudjanak kapcsolódni a képekhez az érdeklődők. Fontosnak tartom, hogy magamból, a környezetemből merítsek, hisz a kép csak úgy lesz őszinte, hiteles, és hogy mindenkire vonatkoztatható igazságokat fogalmazzak meg, jelenítsek meg.

Úgy érzem, olyan úton járok, melyen elkísér a változás reménye és néha a reménytelensége. Velem tartanak az alkotás közben felmerülő állandó kérdések, kételyek és tépelődések, ezeket a gondolatokat láttatom szándékom szerint a vásznon, ezek az én üzeneteim. "

Szabó Kata, OLYAN ÚTON JÁROK ....című kiállítása nyílt ma a Mácsai Galéria - AJAMK- Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. A kiállítást megnyitotta Székács zoltán festőművész, keramikus. A képekhez illő zenei hangulatot és a megnyitót, imre Katalin hegedűművész játéka tette még nagyszerűbbé.  

" Szabó Kata alkotásairól méltán mondható el, hogy az ember életében történő változás a művekben nyilvánul meg leginkább. Amit nem lehet elmondani szóval, az megjelenik a festményekben. Minden kép egy újrafogalmazott vallomás, egy megélt élethelyzet, megragadott pillanat, vagy elmulasztott lehetőség szinonímája. Nem a magyarázkodás keresése, hanem az őszinteség színekben és absztrakt formákban való átlényegítése az ami feloldja és végigkíséri az emberi történeteket.  " Dávid Norbert  

A kiállítás november 13 ig látogatható.