HELLO.JOHNNIE - Szép Norbert / Sosem tervezek előre...

2024.01.03

Sosem tervezek előre, lesz ami lesz. Jól működnek a receptoraim és mivel mindig inspirál valaki ill. valami, szinte állandóan alkotási fázisban vagyok. Mindig is volt mondanivalóm a világról,de sokáig nem találtam a közlési formát. Eleinte írtam. Aztán amikor Badacsonyban pultoztam,csodálattal figyeltem a portrérajzolókat. Rájöttem hogy nekem is rajzolnom kell. Többen közülük ingyen fröccsért szívesen a mesteremmé váltak és a kurzus több szezonon át tartott. Volt egy két virtuóz köztük akire eleinte hasonlítani szerettem volna,de végül más irányba indultam. Jöhetett tehát az ecset,a vászon és a látomások. Eleinte Dalí álomvilága volt rám nagy hatással amely a korai képeimen azonnal felfedezhető.

Nagyjából 10 évig tartott nálam a "Dalí mágia" amelyet aztán egy színtelen korszak váltott fel. Ez állt hozzám a legközelebb,valami mégis mindig hajt hogy új technikákat alkalmazzak. Olaj, akril, akrilspray és olykor radiátor zománc felhasználásával készülnek az alkotásaim.

Mikor mit kíván meg a téma. Spray, kés, ecset, fröcskölés csurgatás és nem ritka hogy fel is gyújtom a képet. Állandó "Flohmarkt" látogató vagyok,ott vásárolok keretet. Rendkívül hatásos egy klasszikus keret és egy mai kortárs gondolat párosítása. Vettem ott már vásznat is amely dohos padlásról került elő. A szakadt, lyukas és rojtos vásznakat szeretem a legjobban. Ezek viszont nehezen fellelhető ritkaságok. 

Van egy sorozatom ebből is. Azt hiszem ehhez fogok most visszatérni. Nagyjából 10-15 kép készül el amikor mondanivalóm van és amilyen gyorsan jött,ugyanúgy el is illan. Egyik pillanatról a másikra érzem hogy nincs több mondanivalóm a dologról. Viszont ameddig tart,nem igazán kommunikálok.Ilyenkor szeretek bezárkózni. Nem szeretem a befolyásoló tényezőket. A mondanivalóm annyira kerek,hogy nem igényel semmi féle kritikát. Sem a pozitív sem a negatív hozzászólást nem szeretem hallani. Nem hiszek a mester-tanítvány intézményben.Nem irányíthat senki és nem is terelgethet az ő kitaposott ösvényén. Árnyékként nem alkothatok nagyot. Az anatómiában hiszek,a belső gondolataimban és a művészi őrületben. Szünetek sosem voltak. Én,szinte állandóan festek.